Anders Rohdin, Rohdins Classic Car AB, har på facebook lagt ut bilder på denna P 1800 som de ska totalrenovera. Här följer hans bilder (dock ej alla) och hans kommentarer.
Första bilderna kom 28 oktober 2018 på facebook. Vi får se när bilen blir klar.
 
Vilket fint "Barn find" i form av en Volvo P1800S 1964 vi haft nöjet att inspektera. Den kördes in i garaget för 39 år sedan (!) och har stått där orörd sedan dess! Men nu skall den tas ut för att förflyttas till vår verkstad i Trollhättan där den ska helrenoveras.

Vilken härlig bild vi just fick av "ägarinnan" till P1800:an som vi snart skall börja renovera. Den måste vara tagen före 1978 eftersom bilen då ställdes in i garaget där den fortfarande står. Här ser vi att man faktiskt använde dragkroken! Skickar också med några bilder på min första P1800. En Jensenbyggd 61:a med chassinummer 240.

Den var totalt upprostad trots en ålder av bara 14 år när jag köpte den 1975. Hösten 1975 hade den fått nya plåtbitar och 1976 var den färdig me
d motivlack och allt! Senare renoverades den om till nyskick och helt original men när den precis var klar brann den tyvärr upp i en fabrikslokal tillsammans med flera andra veteranbilar. / Anders Rohdin

Vilken underbar kärlekshistoria 1964 föddes denna Volvo P1800S. I början av 1970-talet köper åkaren Conny bilen som sin första bil. 1976 var bilen dock i ett så dåligt skick och med mycket rost trots en ålder av bara 12 år. Så Conny ställer in den i ett garage.

Under åren samlar han på sig ett ganska stort antal andra veteran-Volvo bilar, men P1800:an är favoriten. För 39 år sedan träffar han så "kvinnan i sitt liv", Maggan, och de får tre barn. Conny har hela tiden en drö
m om att när han går i pension skall han satsa på att renovera P1800:an, så han köper nya skärmar, trösklar, dörrar mm.
Mycket tragiskt avlider Conny för ett drygt år sedan endast 64 år gammal. Efter ett tag bestämmer Maggan sig för att sälja undan alla andra bilar och förverkliga Connys dröm (påhejad av de tre barnen!).

Så i dag efter 42 år!! i ett mörkt garage får bilen åter igen se solen då den med låsta hjul dras ut ur garaget och transporteras ner till vår verkstad i Trollhättan.

Vi är så tacksamma och känner oss väldigt hedrade att ha fått förtroendet att renovera bilen till ett fint skick och hjälpa till att förverkliga Connys dröm.


Efter att ha varit inlåst i ett garage under 42 år har det nu hänt mycket under de två veckorna i friheten för "Maggans" Volvo P1800S 1964 VIN: 11566.

Bilen kommer att totalrenoveras hos oss. Allt är nu nästan demonterat, återstår bensintank och motor/växellådan och jag tror att vi byter ljuddämparen?!Under veckan har det gjort stora steg på bilen. massor av delar har blivit lackerade och motorn har nu börjat att byggas ihop med nya kolvar, lager, kamaxel, oljepump, vattenpump mm.

Igår kom också massor av nya delar så som matt-sats grill med grill-sarg mm.


2019-02-25

I fredags hade vi en besiktning på bilen av ägarinnan, och som tur var godkände hon allt så här långt. Ja visst är det lite skillnad nu och för sex månader sedan?!

Motorn är i princip klar och fram & bakvagnsdelarna är demonterade, blästrade och lackerade.

2019-03-18

Hoppas att Ni ser skillnaden på framvagnen nu och hur den såg ut för tre månader sedan? En del är nytt men det mesta är bara renoverat av oss.

Nu är hela motorn demonterad och vi har börjat att glasblästra alla detaljer inför lackeringen, det gäller såväl motorn i sig som alla aggregat som sitter på den såsom startmotor, generator, förgasare m.m.
Många nya delar går det åt och fler är beställda
2019-01-22 Nu har vi byggt en bra vagn på hjul för karossen. Bra när vi idag har tagit bort såväl framvagnen som bakvagnen för komplett renovering. Karossen går inom kort till karosseri lagning.


2019-04-02
 

Volvo 1800S 1964. VIN:11566

Nu är bilen ute på vägen för andra gången på 42 år (!), då den idag flyttades till karosseriverkstaden.2019-04-15 Nu åker de gamla skärmarna av
2019-04-26

BK:s Bil & Kaross AB i Trollhättan är en av våra fantastiskt duktiga underleverantörer och vi sysselsätter nästan en hel man där. Här ser Ni hur man nu demonterat karossen totalt inför blästringen som blir nästa steg på bilen som vi totalrenoverar från vrak till nästan nyskick.2019-05-11
Nu är den blästrad i delar, ja vi tog bort diverse paneler för att komma åt stålkonstruktioner som vi inte kunde se och det var tur för där kom det fram mycket... Och så kommer vi nu åt att epoxymåla inuti så att bilen aldrig kan rosta mer.2019-07-07
Nu är många detaljer färdiga, det blir så snyggt mot det dåliga skicket det hade när bilen kom in.


 
 
Fortsättning följer . . .