SPA resa med PRO Bomhus 15-21 augusti 2018
Maj-Britt och jag har besökt Tervis Medical Spa i Pärnu sex gånger tidigare. För oss är det det bästa stället där man vill få behandlingar för sin hälsa. Eftersom vi är medlemmar i PRO Bomhus var det självklart att vi skulle följa med deras resa till Pärnu.
Vi var ett tjugotal från Bomhus och vi reste med buss till Stockholm. Därifrån båt till Tallinn. Ombord åt vi en härlig måltid och kvällen avslutades med underhållning och nattamat för de som orkade.

Efter en härlig frukostbuffé fortsatte vi med vår buss till Pärnu som ligger ca 13 mil söder om Tallinn.

Framme vid Tervis, checkade vi in och åt lunch. Några fick besöka läkaren och andra fick sina första behandlingar. Det ingår ju 3 behandlingar varje dag i paketpriset. Tillsammans med läkaren kommer man överens om vilka behandlingar som ska göras.

Utöver detta kan man köpa ytterligare behandlingar om man vill. Fri tillgång till den stora badanläggningen och gym.Rummen är stora och fina och en sittgrupp på balkongen. Alla måltider är buffé vilken gör att man själv väljer vad man vill äta. Allt från det gröna till fisk, fågel och kött. Till lunch alltid en soppa. Jo, glömde nästan - till frukost - champagne - om du vill.

En av de behandlingar som jag valde var "saltkammaren". Det var härligt att sitta där och njuta. Andas in den "salta luften" i en saltmiljö och lyssna på härlig musik i bakgrunden.

Det blev att någon andades väldigt djupt.

Anläggningen är stor och det blev extra jobbigt för de som var där första gången. Det gäller att hitta till sin behandling. I rätt hus, rätt våning och rätt rum

Rundtur i Pärnu genomfördes och en kväll kom en familj som spelade och sjöng folkvisor.

Tänk hur snabbt en vecka går när man har trevligt tillsammans med sina resekamrater.

Men vi hann gå in till stan och äta wienersnitzel på "Edelweiss". Det är ett ställe som vi varmt rekommenderar.

Estland firade 100 - års jubileum (fri stat). På stranden var det folkfest. Hörde siffran 35.000.

I närheten av oss i parken tränade 500 par dans.
Nästa år är det dans och sångfestival och det var inför den festivalen som man tränade. Längre ner på sidan kan du klicka dig till en film.


Bild och text: Roberth Nironen

 

Klicka här för fler bilder!