Cinderella
Whisky
Fair
 16-17 februari 2017

Den första whiskymässan på båten Cinderella var 2009. Sedan har den återkommit varje år. Tyvärr har jag missat en pga sjukdom. De flesta åren har jag haft sällskap av min bror, Richard.

Som vanligt var det på ett bildäck som mässan var. I år blev det 35 utställare, så det blev mycket att välja på. Förutom mässan fanns det även Master Classes med provsmakning.

Genom åren har vi samlat på oss erfarenhet om hur man överlever den här mässa. Det är viktigt att man har grundat med mat. Det gjorde vi genom att äta buffén. Därefter styrde vi våra steg mot deck 3 där mässan var. Efter att ha gått igenom hela mässan, visste vi var vi skulle börja provningarna.

När mässan stängde var det dax för showen. Claes af Geijerstam var discjockey och spelade blandad musik. Första gästartisterna var Björns Skifs band "Blåblus". De spelade melodier från 70 - 80 talet och framår. Helt underbart.

Efter Clabbe åter igen spelat lite blandad discomusik, var det tid för nästa uppträdande Det var "Little Mike" och Blues Brothers. Nu blev det ännu mera drag.

Fredag morgon
Självklart började vi med en champagne frukost. Som sagt det är viktigt att starta med mat.

Klockan 10 startade vår Master Class provning.
Vi hade valt - Svenska Eldvatten
De är oberoende svensk buteljerare av whisky, rom och ädelsprit.
På deras resor i Skottland provar de olika fat. De som de gillar köper dom. Låter buteljera direkt i Skottland. Whiskyn bearbetas inte på något sätt. Det som fanns i fatet finns nu i flaskan


 

 




De fyra sorterna som vi provade finns på bilderna här ovan.  Det blev en tuff start på dagen.

Det var Peter Sjögren (en delägarna) som ledde provningen





Nästa Master Class provning började kl 11. Det var bara 10 meter från den första. Vi höll till på konferenscenter.

Nu hade vi valt The Famous Grouse & The Macallan
Det var danmarksfödda Martin Markvardsen som ledde provningen. Hans danska är mycket dålig (egen uppgift) varför det blev på engelska.
 



De sorter som vi provade var;

The Famous Grouse Mellow Gold
The Naked Grouse Matured in virgin oak casks
The Famous Grouse Smoky Black
The Macallan Select Oak
The Macallan Whisky Maker´s Edition
The Macallan Rare Cask Black


Ja, då har förmiddagen gått. På ett ovanligt trevligt sätt. För att klara av nästa besök på mässan, startade vi med att äta en god lunch.

Tiden går fort och efter flera provningar var det att hämta väskan i hytten och lämna båten.

Gissa vilka två som kommer att åka nästa år.

Roberth