Det var andra gången som Gefle
Whiskysällskap inbjöd in till den skotska folkfesten - Burns Supper. Den
firades på Restaurang Kvarnen, Gävle.
Den anordnas varje år dagarna runt 25 januari (Robert Burns födelsedag) över hela
världen.
I år är det speciellt eftersom det är 250 år sedan
han föddes.
Vi kommer att rapportera vårt firande och alla rapporter
från hela världen kommer att sammanställas i Skottland.
Tanken är att detta ska sedan in i Guinnes rekordbok.
Programmet för firandet är det traditionella.
- Whiskybaserad välkomst drink
- Säckpipeblåsaren Mats
Sjöstrand kommer spelande.
- GWS ordförande Roberth Nironen hälsar alla välkomna och utbringar en
skål för säckpipan.
- Bordbönen lästes av Ingemar Giös.
- Förrätten var en kycklingsoppa
(Cock-a-leekie Soup).
- Huvudrätten, Haggis bärs in till säckpipemusik. Den skärs upp.
- Ingemar Giös läser Address to the Haggis och en skål utbringas.
- My luve is like a a Red, Red rose (min älskling är som en ros) sjungs.
- Dessertkaka med portvin.
- Ingemar berättade om den skotska kilten och fråga sedan Mats Sjöstrand
om hans intresse för säckpipan.
Ingemar berättade även att det är nu 250 år sedan Robert Burns föddes.
Berättade lite om hans levnad.
- En skål för Robert Burns.
- Hugo Minell höll talet till kvinnan och spelade på sin flöjt.
- Alla sjöng Amazing Grace.
- Carin Carlgren höll talet till mannen.
- Alla sjöng Auld Land Syne, vänskapens visa.
- Den genomgående matdrycken var The Arran Malt. Som måltids dryck
brukar man använda lika mycket vatten, för att minska alkoholstyrkan
till 20%. Men, det är upp till var och en.
- Ordförande Roberth tackade alla för arrangemanget och önskade
att så många som möjligt kommer på nästa års firande.
Uppmanade alla att besöka hemsidan för att hålla sig uppdaterad om vad
som komma ska.
Nästa är Årsmötet och whisky från Canada 14 mars, därefter kommer Japans afton med Japansk whisky och japan inspirerad mat 25 april.
|

 |